Gisteren maar liefst 2 BBQ's achter de kiezen, dus vandaag maar even rustig aan met het vlees. Een recept voor een gezonde 100% vegetarische groentesoep in twee stappen: eerst maken we een kruiden bouillon, daarna pas koken we de groente mee. Hierdoor trek je veel meer smaak uit je kruiden en minder uit de groentes waardoor ieder 'stukje' in de soep smaakvol blijft.
Ingredienten
1 ui
(+ een paar sjalotjes)
6 peperkorrels
2 kruidnagels
2 tenen knoflook
bouquet garni: laurier, tijm, rozemarijn, peterselie (+ wat er nog meer aan verse kruiden in de tuin staat, in mijn geval vandaag dille)
veel(seizoens)groenten, dit ging er vandaag in mijn soep:
200 gr aardappel
300 gr wortel
paar stronkjes broccoli
4 lente uitjes
3 jonge preien
1 courgette
Bereiding
Snij de ui (en sjalotjes) in vieren (met schil en al, die geeft een mooie kleur)
Druk de tenen knoflook plat (ook met schil)
Zet de ui, knoflook, peperkorrels, kruidnagels en het bouquet op met 2 liter water, zonder zout
Breng aan de kook en laat ongeveer anderhalf uur trekken
Schep alles uit de bouillon, laat de ui afkoelen en voeg later weer toe als je dit lekker vind.
Snij alle groenten zo klein als je wil en kook deze gaar in de bouillon.
Weightwatchers punten: 4 voor de hele soep. (dit komt door de aardappel, die zou je ook kunnen weglaten)
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment