Sunday, February 10, 2008

Provencaalse wortelstoof

Light versie van een recept van de scheurkalender (Onno Kleyn - culinaire kalender 2008). Wat is er 'light' aan? Bacon ipv. spekblokken & wat minder olijfolie. Al met al mooie winterkost met franse 'joie-de-vivre'

Ingrediƫnten
750 gr wortels
80 gr bacon
1 ui
6-8 hele tenen knoflook
takje tijm
blaajde laurier
olijfolie

Bereiding
Snij de bacon in reepjes
Snij de wortel en de ui in grote stukken van ongeveer 3 cm.
Pel de knoflook tenen, druk ff plat met de platte kant van het mes.
Neem een gietijzeren pan met dikke bodem
Fruit de bacon even in de olijfolie
Voeg de wortel ui en knoflook toe, en bak dit voor ene paar minuutjes mee onder flink roeren.
voeg nu de tijm en laurier to en zet de deksel op de pan.
Stoof dit gaar in een half uurtje en eet smakelijk.
Bak voor een paar minuutjes
Zet het deksel op de pan en stoof het in een 25 mintuen gaar.

Punten
5.5 punt: 2.5 voor de bacon, 3 voor de olijfolie.

No comments: