Ingrediƫnten
hertenbiefstuk (2x 150 gr.)
ong. 175ml bospaddestoelenfond (gebruik de rest voor een risotto)
een glas rode wijn
wilde paddestoelen
sjalotje
peterselie
Bereiding
Laat de hertenbiefstuk op kamertemperatuur komen, haal ze tijdig uit de koelkast
Kook de wijn + paddestoelenfond in tot ongeveer 2/3
Borstel de paddestoelen en snij in mooie stukken
Snipper het sjalotje in kleine stukjes en fruit deze zachtjes in roomboter
Doe de paddestoelen erbij, fruit even mee
Voeg toe aan de ingekookte fond & wijn
Laat even pruttelen om de smaken te laten mengen en om verder te reduceren
Bak de hertenbiefstuk op hoog vuur 2 minuten aan elke kant
Haal de biefstuk uit de pan en laat 5-10 minuten nagaren in aluminiumfolie
Serveren
Plaats de biefstuk op een bord
Maak de saus af met het vocht uit de folie en een handje fijngesneden peterselie
Schenk een lepel saus over de biefstuk en serveer met toefje peterselie, lekker ouderwetsch.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment