Ingredienten
30g boter
1 ui
1 kleine wortel
1 stengel bleekselderij
3 teentjes knoflook
120 gr. ontbijtspek
500 gr. rundergehakt
oregano
1 glas vermouth of droge witte wijn
3,5 dl runderbouillon (of een blokje)
tomatenpuree
room
1 ei
bechamelsaus
lasagna vellen
mozzarella & parmezaanse, of hollandse kaas voor de korst.
Bereiding
Snij de spek, ui, wortel en bleekselderij klein.
Verhit de boter in een pan met dikke bodem.
Fruit spek, groente + knoflook tegelijkertijd totdat het spek en de ui kleuren.
Doe het gehakt erbij en rul het (vuur iets hoger)
Breng op smaak met oregano.
Schenk de vermouth, runderbouillon en de tomatenpuree erbij en laat eventjes inkoken totdat het mooi sausachtig is (als je geen voorgekookte vellen gebruikt mag de suas best wat vochtig zijn).
Haal van het vuur af laat even afkoelen.
Roer een scheutje room + het ei door de saus.
Verwarm de oven voor op 160 graden.
Maak de bechamelsaus, voeg evt een beetje slagroom toe.
Vet een ovenschaal licht in met boter.
Maak laagjes met saus, bechamelsaus, en lasagne vellen.
Eindig met een laag bechamelsaus + kaas als korst.
Bak hem in 40 minuten goudbruin, zet eventueel de oven nog iets hoger halverwege.
Laat de schaal 5 minuten rusten voor het uitserveren.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment