Monday, February 23, 2009

Bucatini al' Amatriciana

Een van mijn faovoriete pasta: Bucatini uit de stad Amatrice. Voor twee personen met trek.

Ingredienten
5 tot 6 goede saustomaten
1 ui ragfijn gesneden in halve ringen
1,5 gedroogd pepertje (peperoncino)
80 gr mager spek (dun gesneden 'pancetta', langwerpig spek)
220 gr. bucatini

Bereiding
Bak de uien en het spek in een beetje olie in een ruime koekepan
Voeg het fijngemalen pepertje toe en bak mee
Snij de tomaten fijn of pureer in blender en voeg toe
Reduceer de saus tot een dikke donkerrode massa (duurt ongeveer een half uur)
Kook ondertussen de bucatini al dente, niet te snel beginnen! (Sucessvol koken = timing....)
Giet de pasta af en voeg toe aan de saus
Even doorwarmen en de saus laten intrekken

Opdienen met verse parmiggiano reggiano, molto benne!

No comments: